Dags för skolstart i Pa Lokko!

Nu är den nya terminen här! I måndags, den 8 januari började vårterminen 2024 i skolbyn på Pa Lokko.

FVBUs koordinator James var på plats. Han skriver och berättar om dagen:

"Återinvigningen av FVBU-skolan för andra terminen läsåret 2023/2024 blev en succé. Som nyutnämnd koordinator för projektet var jag självklart där! Tre lärare var på plats, inklusive den nytillträdde rektorn på skolan. Närmare 65 elever dök upp, från förskolan till klasserna 1 till 4 i grundskolan. Jag blev chockad när jag såg några av eleverna barfota, men jag fick veta att de hade sina skor i sina klassrum när de hämtade vatten från brunnen. Detta för att inte få dem blöta, eftersom de inte har några extra. 
pojkarutanskorjpg

Jag gick runt för att bedöma hela området. Den 28 december hade vi en röjardag då forna Pa Lokko barn kom och hjälpte till att rensa upp och göra fint innanför murarna. De gjorde ett bra jobb och det såg fint ut nu. Jag inspekterade även klassrummen, de är fortfarande ofullständiga men undervisningen sker ändå. Eleverna skickades hem vid 12-tiden eftersom vi hade ett kort möte då. Mötet handlade om effektiv undervisning, personalens välfärd, förbättring av personalens status, undervisnings- och läromedel, lektionsanteckningar och arbetsprotokoll. Man skulle vilja se hungern efter att lära sig i elevernas ögon och lärarna är också redo att göra allt de kan för att nå det målet, därför tackar jag Sverige för projektet och jag ber Gud att fortsätta att göra resurser tillgängliga så att vi kan hjälpa till att uppnå dessa barns drömmar."