Det här är John!

Idag ska ni får lära känna John lite närmare, det här är hans historia! John Momoh föddes den 26 augusti 1981. 2,5 år gammal hittades han övergiven och gravt undernärd i ett område i Freetown som kallas Clinetown. John är fysiskt handikappad och lider av spasticitet vilket innebär att han har hårt spända och stela muskler som gör det svårt att utföra viljemässiga rörelser.

När John hittades fick han komma till FVBUs barnhem i Pa Lokko där han växte upp i vad som kallades 'Det blå huset'.& I barnbyn fick John bra hjälp med rehabilitering och med hjälp av speciella träningsprogram gjorde han stora framsteg som hjälpte honom att sitta, krypa och äta själv. Även talet kom igång efter träning och fem år gammal började John på FVBUs förskola. Den dagen vägrade han att bli buren, han ville gå med hjälp av två personer som höll honom i händerna, han var oerhört stolt över att börja skolan och få bära sin skoluniform!

John fortsatte sen i skolan och lärde sig läsa och skriva. Ett av hans stora intressen idag är att läsa. Han läser mycket kristen litteratur.
John har humor och gillar att samtala. Men man måste ha tålamod då det är svårt för John att tala tydligt på grund av hans handikapp.
Då man aldrig hittade några släktingar till John och att han dagligen behöver hjälp, har han alltid stannat under FVBUs vingar.&
Senaste året har han bott på Cantonment Road,& där FVBUs förskola är och nu ska han följa med till nya Pa Lokko och bo där& tillsammans med Joseph. John och Joseph har ju varit& följeslagare länge. När flytten till Pa Lokko blir önskar John kunna starta& sin egen business med att bland annat sälja kontantpåfyllning till& mobiltelefoner.&


En nytagen bild på Nia Lindström från FVBUs styrelse och John, vid Nias senaste besök i Freetown, Sierra Leone.