"Ge flickor en utbildning och de utbildar en hel värld"

binta_lrare01jpgMöt Binta Jalloh, hon är ny lärare på Pa Lokko för i år. Binta bor i Waterloo och presenterar sig som en ensamstående tvåbarnsmor till en pojke och en flicka. Binta är utbildad med en "Higher Teachers Certificate Secondary degree", vilket betyder att hon kan undervisa i hela grundskolan. I FVBUs skolby undervisar hon i andra klass.
Binta berättar att hennes framtida mål är att hennes två barn ska få en utbildning, att hon ska kunna äga en egen bit mark att ha sitt hus och sina odlingar på.
Binta vill vara med och utveckla skolbyn i Pa Lokko genom att uppmuntra föräldrar i området att fortsätta skicka sina barn till skolan eftersom utbildning är viktigare än allt annat. Mer specifikt vill hon säga till föräldrarna att när de låter sina flickor få en utbildning, utbildar de en hel värld. Hon vill också berätta för föräldrarna att utbildning är vägen till framgång för alla. Binta brinner för att barnen ska lära sig att prata engelska i och utanför skolan. Hon tycker det känns viktigt att representera FVBU eftersom hon anser att det är en organisation som bryr sig om alla barn utan diskriminering. 
Binta skickar med ett stort tack till alla i Sverige som är med och hjälper skolbyn i Pa Lokko och med Guds hjälp kämpar hon vidare trots tuffa förutsättningar som ensamstående mamma.