Härliga dagar i skolbyn!

sportdag01jpg

Nia Lindström, som varit i Sierra Leone många gånger och även bott i landet som ung, har varit på ännu en härlig resa där hon såklart besökte FVBUs skolby i Pa Lokko. Här berättar Nia med egna ord om dagarna i Pa Lokko: 

"Nu är det ett par veckor sedan vi kom hem från vår resa till Sierra Leone. Det var en mycket bra resa och jag är så tacksam att allt gick så bra. James (FVBUs koordinator i skolbyn) var med oss det mesta av tiden. 

Under två av dagarna i Pa Lokko var det sporttävlingar på schemat, en av dagarna var det mycket friidrottstävlingar som löpning, stafett, höjdhopp mm. Solen sken och det var jätte varmt. Barnen var mycket tåliga och glada. Vi svenskar sprang också 100 meterslopp. Oj vad alla hejade! Det var inhyrt ett högtalarsystem så mellan grenarna spelades musik och barnen stod gärna och dansade. Torsdagen avslutades till och med av en danstävling. Vi var kvar på Pa Lokko ända till solnedgången, det var så vackert och behagligt. På fredagen var det mer tävlingar som man har i femkamp. Hoppa säck, springa par med ihopbundna ben, springa med ett yngre barn på ryggen, balansera en flaska, dragkamp mm. Det var också marsch till musik med lagflaggorna".

sportdag05jpg

sportdag06jpg