Hannah studerar till lärare!

Vi har tidigare berättat om Hannah, hon var det första barnet på barnhemmet i FVBUs barnby. Hon har endast ett ben och hittades på soptippen där hon blivit lämnad på grund av sitt handikapp. 

Hannah ska studera till lärare i fyra år för att få en "Bachelor education in early childhood" på Forabay college. Hon kom in på college i mars 2021 och har således avslutat första året. Lawrence rapporterar att Hannah gjort bra ifrån sig under första året och klarade examen med bra betyg, speciellt i området gällande barns utveckling. 

Hannahs studier kostar cirka 20 000:-/år och det är FVBU som sponsrar henne. Efter studierna önskar hon fortsätta undervisa.

Första året bodde hon kvar i huset på Cantonment road som FVBU äger men hon har nu flyttat till studentboendet på universitetet. Hannah själv skriver och tackar FVBU för denna möjligheten. Hon säger att det är mycket att läsa och inte alltid så lätt att få tag på böcker. 

Forabay college är ett offentligt universitet i närheten av Mount Aureol i Freetown. Det grundades 18 februari 1827 som en anglikansk missionsskola och är det första universitetet i västerländsk stil som byggdes i Västafrika och dessutom den första institutionen på universitetsnivå i Afrika.

hannah04jpg

forabay hostelljpg

hannahochannajpg