Förskolan Benjamin i Forserum

Förskolan Benjamin startade 1986 och hyr lokal i Centrumkyrkans undervåning i centrala Forserum i Nässjö Kommun.  Förskolan har en stor utegård och vi har nära till skog och natur.
Maten är en viktig del av barnens uppväxt och hos oss får ditt barn mat som är lagad ifrån grunden av en kock i förskolans kök. Vi väljer närodlade och ekologiska ingredienser i så stor utsträckning som möjligt. 
Vi har två avdelningar med sammanlagt 38 barn. Läget centralt i Forserum gör att vi har nära till skogen, biblioteket och återvinningsstationen och vi ger oss gärna iväg för att utforska stad och natur. 
Vi delar in barnen i grupper under dagen och det ger oss större möjlighet att ge barnen trygghet, att se varje enskilt barn och kunna erbjuda dem det de behöver!
Förskolan arbetar med Grön Flagg vilket innebär att vi arbetar med olika miljömål, t ex en medvetenhet kring maten då vi försöker handla närproducerat och ekologiskt. På förskolans gård finns ett växthus och en kompost för att synliggöra naturens kretslopp, barnen är delaktiga i detta arbete.

Rektor på Benjamin är Christer Beckius

CHRISTER BECKIUS, telefonnummer 0723-818055
christer.beckius@fvbu.se

 

Sök plats eller kontakta oss på Benjamin

Ni ansöker om plats på vår förskola Benjamin genom Nässjö kommuns hemsida.
Det går även bra att kontakta oss om ni har frågor eller funderingar om vår förskola! Vi ser fram emot att höra ifrån er till rektor christer.beckius@fvbu.se

FÖRSKOLANS ADRESS:
Förskolan Benjamin
Centrumplan 1
571 77 FORSERUM