Förskolan Lukas i Tranås

I centrala Tranås har förskolan Lukas funnits sedan 1988. Förskolan finns i en charmig läkarvilla med väl skyddad innergård där barnen leker varje dag. 

Vi har tre avdelningar med totalt 44 barn. På Lukas ser vi barnen som kompetenta och medutforskande i vår verksamhet och vi arbetar i mindre grupper för att skapa trygghet och för att se varje enskilt barn. Vi arbetar i olika teman under året där vi även väver in vårt Grön flagg arbete. Vi jobbar med att utveckla våra fysiska miljöer för att skapa tillgänglighet för alla barn. Vi skapar mötesplatser utifrån barnens intressen där barnen kan utforska olika material som de själva har tillgång till och kan plocka fram.  På Lukas använder vi oss av TAKK och bildstöd för att ge barnen en tydlig och tillgänglig dag, vi anser att alla barn har rätt att bli förstådda och att de ska kunna kommunicera för att känna sig delaktiga i utbildningen. 


Anna Nyberg är rektor på Lukas

ANNA NYBERG, telefonnummer 0723-818080
anna.nyberg@fvbu.se

 

Sök plats eller kontakta oss på Lukas

Ni ansöker om plats på vår förskola Lukas genom Tranås kommuns hemsida.
Det går även bra att kontakta oss om ni har frågor eller funderingar om vår förskola! Vi ser fram emot att höra ifrån er på lukas@fvbu.se eller anna.nyberg@fvbu.se 

FÖRSKOLANS ADRESS:
Lilla Götagatan 4
573 39 TRANÅS