Hjälpverksamhet utomlands

FVBU bedriver hjälpverksamhet i två länder, Sierra Leone och Litauen.
Sedan 1980-talet har FVBU arbetat i Sierra Leone men redan i slutet av 1970-talet startades planeringen av en barnby i Pa Lokko, barnbyn invigdes 1982 och bestod av tre byggnader, här tog man emot handikappade och föräldralösa barn, tio stycken i varje hus. I Sierra Leone är FVBU registrerad som en NGO (Non Governmental Organization). Det innebär att vi är godkända av myndigheterna i Sierra Leone att driva verksamhet för barn och unga som ideell förening. I Pa Lokko har FVBU en egen förskola som färdigställdes under 2020, under 2023 färdigställdes även en grundskola  i samma skolby, här finns även lärarbostäder och en vaktmästarbyggnad. 


I Litauen samarbetar vi med Walla Carlsson som är tidigare metodistpastor och missionär i Litauen. Hon besöker bland annat regelbundet pojkfängelset i Kaunas där FVBU framför allt stöttar med julgåvor till ungdomarna. 


Köp ett gåvobevis till stöd för vår verksamhet i Sierra Leone

En av de finaste gåvorna både att ge och att få! Nu har ni möjlighet att köpa ett fint gåvobevis hos oss, pengarna går vår förskole- och skolverksamhet i Pa Lokko, Sierra Leone. Ni väljer om ni vill ha gåvobeviset som en digital PDF eller om ni hellre vill ha det utskrivet och skickat till avsändare eller mottagare.
Har ni önskemål om specifik text på gåvobeviset går det självklart bra att lägga till, vi anpassar gåvobeviset efter era önskemål! Gåvobeviset går att få på valfritt belopp.
Stort tack för att ni hjälper oss att stötta barnen i Pa Lokko!

För att beställa ett gåvobevis, kontakta oss på info@fvbu.se

Swishnummer till vårt gåvokonto: 1236079370

Plusgiro Nordea: 2136812-1