Hjälpverksamhet utomlands

FVBU bedriver hjälpverksamhet i två länder, Sierra Leone och Litauen.
Sedan 1980-talet har FVBU arbetat i Sierra Leone men redan i slutet av 1970-talet startades planeringen av en barnby i Pa Lokko, barnbyn invigdes 1982 och bestod av tre byggnader, här tog man emot handikappade och föräldralösa barn, tio stycken i varje hus. I Sierra Leone är FVBU registrerad som en NGO (Non Governmental Organization). Det innebär att vi är godkända av myndigheterna i Sierra Leone att driva verksamhet för barn och unga som ideell förening. I Pa Lokko har FVBU en egen förskola som färdigställdes under 2020, under 2023 kommer även en grundskola att stå färdig i samma skolby som för skolan, här finns även lärarbostäder och en vaktmästarbyggnad. 


I Litauen samarbetar vi med Walla Carlsson som är tidigare metodistpastor och missionär i Litauen. Hon besöker bland annat regelbundet pojkfängelset i Kaunas där FVBU framför allt stöttar med julgåvor till ungdomarna. 


Ge en gåva

Alla gåvor går direkt till det ändamål du som gåvogivare angett och vi har regelbunden uppföljning av de verksamheter som vi stöttar och driver. Vi är måna om att du som givare ska veta att din gåva når det ändamål du avser. Det finns flera alternativ för dig som vill stötta vår verksamhet och du väljer det som passar dig bäst.


Plusgiro: 90 04 13-6
Märk din inbetalning med gåvans önskade ändamål.

Swish Sierra Leone:
123 900 4136
Swish Litauen:
123 280 0324

FVBU har 90-konto och granskas och godkänns därmed av Svensk Insamlingskontroll.


Köp ett gåvobevis till stöd för vår verksamhet i Sierra Leone

En av de finaste gåvorna både att ge och att få! Nu har ni möjlighet att köpa ett fint gåvobevis hos oss, pengarna går vår förskole- och skolverksamhet i Pa Lokko, Sierra Leone. Ni väljer om ni vill ha gåvobeviset som en digital PDF eller om ni hellre vill ha det utskrivet och skickat till avsändare eller mottagare.
Har ni önskemål om specifik text på gåvobeviset går det självklart bra att lägga till, vi anpassar gåvobeviset efter era önskemål! Gåvobeviset går att få på valfritt belopp.
Stort tack för att ni hjälper oss att stötta barnen i Pa Lokko!


För att beställa ett gåvobevis, kontakta oss på info@fvbu.se