Det här är Ramatu och Makaifuad!

Idag tänkte vi presentera två av barnen som går på FVBUs förskola i Pa Lokko! Det är vår huvudlärare Dankay som presenterar flickorna. 
Flickan i den rosa tröjan heter Makaifuad Sesay. Hon är fyra år gammal och går i det som kallas nursery 1, alltså gruppen med de yngsta barnen på förskolan. Makai, som hon kallas, bor med sina föräldrar i byn Sansan Water i Waterloo distrikt och tillhör stammen Limba. Limbafolket är den tredje största etniska gruppen i Sierra Leone. Limba tros vara den tidigaste ursprungsbefolkningen i Sierra Leone. De talar ett distinkt språk som inte är relaterat till de andra språken i landet. Limba är främst risbönder, palmvinsbryggare och stenbyggare. På limba hälsar man genom att säga Wali-wali.
Flickan i den gula skoluniformen heter Ramatu Fofanah, hon är sju år gammal och går i första klass. Ramatu bor med sina föräldrar i byn Masorie i Waterloo distrikt. Hon kommer från stammen Temne, vilket är den största etnisks gruppen i Sierra Leone. Temne-folket migrerade från Guinea på 1400-talet. Temne är traditionellt bönder som odlar ris, kassava, hirs och kolanötter. Att hälsa på Ramatu gör man genom att säga Sekeh, att säga hejdå låter Owa.
makai01jpg
ramatu01jpg