Företagare? Så här kan du hjälpa!❤

Sedan 1960-talet har FVBU arbetat i Sierra Leone. I Sierra Leone är FVBU registrerad som en NGO (Non Governmental Organization). Det innebär att FVBU är godkända av myndigheterna i Sierra Leone att driva verksamhet för barn och unga som ideell förening. I Pa Lokko har FVBU en egen förskola som togs i drift under 2021, under 2023 hoppas vi kunna färdigställa en grundskola i samma område. Här finns även bostäder för lärare och vaktmästare.
invigning02jpg
Barnen i FVBUs skolby kommer från byarna runt Pa Lokko. Här lever ett par tusen människor, de flesta helt utan el och rinnande vatten. Många försöker försörja sig på jordbruk eller försäljning av småvaror men det är ett mycket fattigt område och många barn går inte i skolan.
FVBUs förhoppning är att barnen i vår skolby kommer att utveckla goda vanor och hitta de dagliga rutinerna som får dem att känna sig trygga och säkra och sedan leda dem till högre utbildning och arbete. Just nu är det drygt 60 barn inskrivna på förskolan och ungefär lika många barn i skolan, men behovet är stort och många barn önskar få plats i förskolan eller skolan.
Vi hoppas att ni vill vara med och skapa bättre förutsättningar för de barn som växer upp i Sierra Leone! Utbildning och kunskap är vägen ur fattigdom och tillsammans ger vi fler barn möjlighet till skolgång och en bättre framtid! Som tack får ni ett personligt skapat gåvobevis samt digitalt material om så önskas.
skolbarn08jpg