Från mark till by och skola

Det är fantastiskt att se tillbaka på utvecklingen i Pa Lokko! Så mycket som har hänt under kort tid! Ibland är det extra härligt att titta i backspegeln och se vad vi faktiskt har åstadkommit TILLSAMMANS MED ER! Det var i oktober 2017 som vi för första gången tittade på Dr Jones mark på Pa Lokko området. Då blev vi tillfrågade om FVBU ville göra något för alla barnen runt Pa Lokko som inte hade någon skola. Vi tog hem frågan till Sverige.
I mars 2018 var vi och tittade på marken igen och träffade markägare doktor Jones. Vi började förhandlingarna om att köpa 4000 kvm mark att bygga förskola och grundskola på.
I november 2018 var markköpet klart och FVBU blev markägare i Sierra Leone!
Nu har Dr Jones som sålde marken till FVBU varit på besök i byn och han tycker att det vi har åstadkommit på kort tid är fantastiskt!


Dr Jones på besök i Pa Lokko

Så här såg det ut när marken började röjas i Pa Lokko. Sedan dess har det hänt mycket och nu har vi en väl fungerande förskola med över 30 barn som dagligen kommer till förskolan för att lära sig. I byn finns även ett vaktmästarhus, en lärarbostad, en byggnad för vatten samt flera mindre hus som behövs för att driva förskolan.
Stort tack för att ni är med oss och stöttar oss i det fortsatta arbetet i Pa Lokko!