Skolan har blivit dekorerad!

Nu har FVBUs förskola i Pa Lokko blivit dekorerad med namn och målning!& Se så fin FVBUs logo är mot den gula bakgrunden. Roligare för barnen att se på de fina målningarna än på en helmålad vägg.&
& Barnen håller på att öva julsånger för fullt. De ska sjunga på julavslutningen då föräldrar och syskon är inbjudna. Då ska de även få den julgåva bestående av ris, olja och kex!
Sierra Leone är ett av få länderna där muslimer och kristna lever bredvid varandra utan större motsättningar och komplikationer. Muslimer är& en majoritet på ca 60 % och kristna 30 %. Det märks inte i den bemärkelsen att kvinnorna i befolkningen bär slöjor eller& annat som för oss kan vara typisk muslimskt. Det är bara vissa muslimska skolor där skoluniformen också innebär en slöja, men efter skolan tar flickorna av sig den.
Muslimer firar inte jul, men överlag i världen& firas julen numera nu som regel, helt på egna meriter, och inte av någon annan anledning än att det är just jul.& Så alla barn på vår förskola, oavsett religionstillhörighet kommer att fira jul och alla ser fram emot sin julgåva.
Vill ni vara med och hjälpa till med en julgåva kan ni swisha 50 kr eller valfritt belopp till 1239004136, märk gärna med "julgåva".&