Förskolan Emanuel - Östersund

Vår förskola Emanuel finns i centrala Östersund, vi har 30 platser för barn i åldern 1–5 år. Vi har en härlig trädgård där barnen leker varje dag. Förskolan ligger i närhet till skogen och andra utflyktsmål. Tillsammans skapar vi en miljö där varje barn kan bli sitt bästa jag.
Vi tycker att det ska vara roligt att lära och uppmuntrar barnens kreativitet och nyfikenhet. Vi lägger stort fokus på våra lärmiljöer, 

i våra lärmiljöer vill vi skapa många mötesplatser för barnen som är inbjudande och lockar till lek och utforskande. Vi plockar gärna in naturmaterial i inredningen och som lärmaterial, vilket vi tycker skapar ett lugn. Naturmaterialet är också föränderligt och okodat så barnen får använda sin fantasi till vad det ska föreställa. 

Vi tycker att det ska vara roligt att lära och uppmuntrar barnens kreativitet och nyfikenhet. Vi ser barnen som kompetenta och lyssnar in dem. Vi arbetar med både det spontana, och det planerade lärandet, utifrån läroplanen för förskolan. Vi arbetar gärna i mindre barngrupper i projekt/tema där vi utgår från barnens intresse och förskolans läroplan. Vi fokuserar på processen inte det färdiga resultatet.

I förskolans kök lagar vår kock all mat med så stor andel närodlade och ekologiska råvaror som möjligt. Till oss ska hela familjen känna sig välkommen!

Helena Silverdahl är rektor på Emanuel - Östersund

HELENA SILVERDAHL, telefonnummer 0725-314733
helena.silverdahl@fvbu.se

 

Sök plats eller kontakta oss på Emanuel

Ni ansöker om plats på vår förskola Emanuel genom formuläret nedan.  Ni kommer att bli informerade om ert barn fått beviljad plats tidigast fyra månader innan önskat startdatum. Urvalsgrunderna för placering är att syskon alltid har förtur och i andra hand görs urvalet utifrån ansökningsdatum.
Det går även bra att kontakta oss om ni har frågor eller funderingar om vår förskola! Vi ser fram emot att höra ifrån er på emanuel@fvbu.se eller helena.silverdahl@fvbu.se.

FÖRSKOLANS ADRESS:
Regementsgatan 28 A
831 35 ÖSTERSUND
Ansökan Emanuel Östersund