Förskolan Skäppan i Linköping

Skäppan ligger centralt i Linköping med närhet till stadskärnan men även i närheten av Trädgårdsföreningen, Stångån och andra fina grönområden. Det unika läget ger oss möjlighet att utforska både stad och natur!
Vi är en liten förskola med plats för ca 20 barn som är fördelade på tre grupper. Varje grupp har sina ansvarspedagoger som utformar undervisningen för barnen i respektive grupp. Hela arbetslaget har gemensamt ansvar för att utforma strukturer och metoder för att skapa förutsättningar för progression och meningsskapande för alla barn. För oss är goda relationer till barnen och deras vårdnadshavare grunden till en trygg, rolig och lärorik utbildning.
Vi vill att barnen ska känna tillit till sin egen förmåga, vara delaktiga och ha inflytande i utbildningen. Det här året har vi fokuserat på tillgängliga lärmiljöer med bildstöd, TAKK, samt plats för möten och lek. Barnen har fått möjlighet att utveckla förmågan att ta ansvar för förskolans miljö på olika sätt och därmed få förståelse för demokratiska principer. Barnen har också fått kommunicera i olika uttrycksformer som bild, sång, dans och skapande med varierat material.
Skäppan har ett miljöfokus och är certifierad med Grön Flagg. Vår kock lagar all mat från grunden med stor del närodlade och ekologiska råvaror.


Rektor på Skäppan är Alexandra Eifrém

ALEXANDRA EIFRÉM, telefonnummer 0723-818090
alexandra.eifrem@fvbu.se

 

Sök plats eller kontakta oss på Skäppan

Ni ansöker om plats på vår förskola Skäppan genom Linköping kommuns hemsida. 
Det går även bra att kontakta oss om ni har frågor eller funderingar om vår förskola! Vi ser fram emot att höra ifrån er på skappan@fvbu.se eller alexandra.eifrem@fvbu.se

FÖRSKOLANS ADRESS:
Repslagaregatan 32 B
582 22 LINKÖPING

Linköpings kommuns riktlinjer, avgifter och köregler finns att läsa om här.