I Litauen samarbetar vi med Metodistkyrkan, genom Walla Carlsson som är Metodistpastor och missionär i Litauen. Hon besöker regelbundet pojkfängelset i Kaunas där FVBU stöttar framförallt med julgåvor till ungdomarna. I fängelset sitter närmare 300 pojkar häktade.


Julklapp till Litauen

Varje år samlar FVBU ihop medel så pojkarna i fängelset i Kaunas kan få varsin julklapp. Julklappen kostar 75  kronor och innehåller bland annat hygienprodukter, strumpor, ett örngott, en tidning och en chokladbit.

Walla Carlsson

Walla med en av de välfyllda lastbilarna som körs till Litauen i december varje år. I lådorna finns förnödenheter, kläder, julklappar, hygienartiklar och textilier som påslakan. Walla har ett stort kontaktnät i Litauen som hjälper till med distribueringen.

FVBUs director Therése Wallén utanför pojkfängelset där det är dags att dela ut julklapparna som samlats in av FVBUs givare.

Walla Carlsson och FVBU:s director Therése Wallén på besök i Kaunas i december 2019. De sociala problemen i Litauen är omfattande och många barn tas från sina föräldrar på grund av missbruk. Barnen hamnar då på barnhem och när de blir äldre har de ingen att vända sig till och att hamna i kriminalitet och eget missbruk är en stor risk.
För att hjälpa oss att hjälpa, swisha till 123 280 0324.
Din gåva når fram utan några administrativa avgifter.