I Litauen samarbetar vi med Metodistkyrkan, genom Walla Carlsson som är Metodistpastor och missionär i Litauen. Hon besöker regelbundet pojkfängelset i Kaunas där FVBU stöttar framförallt med julgåvor till ungdomarna. I fängelset sitter närmare 300 pojkar häktade.

Då föreningen just nu genomgår en delning som beräknas vara klar till årsskiftet 2024/2025 har vi ett tillfälligt postgironummer för gåvor: 2134827-1

Hör gärna av er om ni har några funderingar gällande delningen eller hur du enklast ger en gåva till vår hjälpverksamhet, kontakta info@fvbu.se Julklapp till Litauen

Varje år samlar FVBU ihop medel så pojkarna i fängelset i Kaunas kan få varsin julklapp. Julklappen kostar 75  kronor och innehåller bland annat hygienprodukter, strumpor, ett örngott, en tidning och en chokladbit.
Kontakta info@fvbu.se för att ge en gåva till Wallas arbete i Litauen. 

Walla Carlsson

Walla med en av de välfyllda lastbilarna som körs till Litauen i december varje år. I lådorna finns förnödenheter, kläder, julklappar, hygienartiklar och textilier som påslakan. Walla har ett stort kontaktnät i Litauen som hjälper till med distribueringen.

FVBUs director Therése Wallén utanför pojkfängelset där det är dags att dela ut julklapparna som samlats in av FVBUs givare.